• Publicerat 27 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Varberg har fått de flesta positiva rubrikerna från årets superetta, men som tvåa bakom Hallandslaget ligger Mjällby, i fjol i division 1. Mjällby med ny seger i går, 2-0 hemma mot Gais.

Varbergs sju raka segrar i superettan fick minst sagt stor uppmärksamhet. Sedan dess har Hallandslaget på de tre senaste matcherna tagit ytterligare fem poäng och leder serien med just fem pinnar före ligatvåan Mjällby. Även detta lag en stor överraskning.

Mjällby, i fjol i division 1, har nämligen skrällt rejält under våren och efter gårdagens 2-0-seger hemma mot Gais ligger laget från Blekinge alltså bara fem poäng från serieledande Varberg. Ner till tredjeplatsen, som innebär en kvalplats till allsvenskan, är det i skrivande stund fyra poäng för Mjällby.

Gårdagens andra möte i superettan, det mellan Trelleborg och Öster, slutade 1-1.