Foto: Bildbyrån

Agon Mehmeti har gjort två vändor i Malmö FF. I vintras kom anfallaren till Örebro men än så länge har han inte betat av en enda allsvensk match för klubben. Managern Axel Kjäll tonar ner förväntningarna.
– Det hänger ihop med att vi tog in Carlos Strandberg. Agon har inte spelat på länge och vi visste om att det skulle ta tid, säger Kjäll till FotbollDirekt.se. 

På 113 allsvenska matcher gjorde Agon Mehmeti 27 mål för Malmö FF, detta fördelat på två sejourer. Anfallaren, som hunnit bli 29 år, har representerat Palermo, Novara, portugisiska Sporting Olhanense, Stabaek, Genclerbirligi samt Oxford United.

Sex klubbar i fem länder – men sedan mars månad är Mehmeti tillbaka i allsvenskan då han kritade på ett ettårskontrakt med Örebro.

Än så länge har succén dock uteblivet helt, detta då han ännu inte gjort en enda match i allsvenskan för ÖSK.

– Det hänger ihop med att vi tog in Carlos Strandberg. Agon har inte spelat på länge och vi visste om att det skulle ta tid för honom att komma i form. Med det sagt så jobbar Agon jättehårt, men han har haft lite småkänningar. Blir han bara hundra procent kommer han att vara en tillgång för oss på planen, säger managern Axel Kjäll till FotbollDirekt.se.

I förra veckan berättade Kjäll för FD att det inte finns någon dialog med MFF om att förlänga lånet med Carlos Strandberg över hela säsongen och därmed kommer anfallsstjärnan återvända till Malmö när låneavtalet löper ut 17 juli. Om Kjäll då ser Mehmeti som ersättaren i elvan?

– Så kan det vara, men min förhoppning var ändå att Agon skulle vara med och konkurrera direkt. Han är en bra spelare och har kommit in i truppen väldigt bra med sin professionalitet. Agons erfarenhet är jätteviktig för oss. Om du frågar honom själv säger han säkert att han inte hunnit påverka något, men även om han inte spelat så har han påverkat gruppen på ett bra sätt. Han har gjort ett fint jobb ändå så här långt, konstaterar Kjäll.

Örebro tar i kväll emot Sirius på hemmaplan. Inte heller den här gången finns Mehmeti med i truppen. Tillsammans med sex andra spelare står han som skadad på klubbens hemsida. En annan på den listan är Martin Broberg, som gjorde dundersuccé i ÖSK under hösten 2015 efter att ha lämnat Djurgården.

Tio mål och två assist på 15 matcher svarade Broberg för det halvåret och efter spel i Norge är han nu tillbaka i Örebro. Precis som Mehmeti har 28-åringen inte hunnit sätta något större avtryck på planen då han bara noterats för en start och tre inhopp i årets allsvenska. Axel Kjäll räknar inte med Broberg förrän efter uppehållet.

– Broberg har en väldigt hög högstanivå och har en förmåga att göra många poäng. Tyvärr har han haft det struligt med skador och efter Hammarbymatchen har han varit borta. Vi siktar in oss på att ha honom fit for fight mot Helsingborg i omstarten 28 juni.