Foto: Bildbyrån

Vidar Örn Kjartanssons framtid i Hammarby närmar sig ett avgörande. Det ser ut att bli svårt att lyckas ta den isländske toppspelaren längre än vad man har gjort.
– Rent realistiskt är det för stora pengar men vi checkar verkligen upp och undersöker verkligen precis allt, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Vidar Örn Kjartansson är intresserad av en fortsättning i Hammarby men när nu hans lån snart går ut så står det klart att ryssarna vill ha mellan 15-20 miljoner för en spelare man gav ytterligare 10 miljoner för.
Fortsatt stora pengar alltså för ett namn som snabbt visat att han som under tiden i Malmö FF självklart är ett allsvensk toppnamn. FotbollDirekt erfar genom nya uppgifter att parterna inom kort är på väg mot möten om islänningens framtid. En avgörande stund på gång med tanke på att kontraktet tar slut den 15 juli.

– Vi undersöker alla möjligheter. Ja, vi har en dialog och hans representanter vet att Hammarby vill men sedan ska det vara realistiskt också. Rent realistiskt handlar det om för stora pengar för att köpa honom. Det är vår uppfattning just nu men det är klart att vi på alla vis undersöker alla möjligheter, berättar Bajens sportchef Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

–  Jag vet inte om vi behöver träffas, vi pratar ju hela tiden. Men det är riktigt att vi pratar och försöker hitta lösningar.

Är kryphålet och enda vägen framåt i detta ett nytt lån?
– Som sagt vi tittar på alla möjligheter men säsongen ut är ju någonting som kan vara en lösning.

Hur fungerar det, pratat direkt med Rostov sedan han skrev på för er?
– Nej, inte direkt. Vi börjar med hans representanter så får vi se hur det utvecklas.

Din bild av Vidar Örn Kjartansson som än så länge är uppe i fyra mål?
– Han är ju alltid på rätt plats men man ska ha klart för sig att det här är en spelare som ännu har mycket mer att ge, även om han visat sitt värde för oss och vilken bra spelare han är.

Han ser ut att trivas. Hur känns han i gruppen?
– Han trivs. Det vågar jag säga. Men samtidigt märker man ju att han är medveten om sin situation, menar Jesper Jansson och syftar till att han är en dyr handelsvara.
– Han inser ju att Rostov gjort en stor investering i honom och inte bara hur som helst kommer att släppa honom. Det förstår han ju.

Om, jag säger om, det inte blir mer Vidar Örn i Hammarby efter den 15 juli, var står ni då? Har ni ett tydligt förstaalternativ och idé för att ersätta honom?
– Det är klart vi gör. Vi tittar på och följer hela tiden spelare och vet vad vi ska göra om något sådant krävs.