Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Djurgården ställde upp med en ny formation hemma mot Östersund. En 5-2-3-uppställning som gav resultat. Blåränderna vann med 3-1 och tvåmålsskytten Jonathan Ring är belåten med hur tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf valde att formera laget.
– Vi hade knappt tränat på det här, men det kändes bra direkt, säger Ring till FotbollDirekt.se. 

För tredje matchen i rad vann Djurgården i allsvenskan och de hakar på i toppen. Den här gången, hemma mot Östersund, valde tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf ställa upp med en fembackslinje bakom två sittande mittfältare och så tre man i anfallet. Mohamed Buya Turay som spjutspets, Astrit Ajdarevic och Jonathan Ring på varsin kant men i rätt fria roller. Ring tackade och tog emot, gjorde två mål och var det största utropstecknet på Tele2 Arena i 3-1-segern.

– Östersunds ledningsmål var snyggt, men det kom från ingenstans. Vi visste att målen skulle komma om vi fortsatte spela som vi gjorde och målen kom, säger Ring och fortsätter:

– Vi hade bra bollinnehav och tryckte ner dem, speciellt i första halvlek. Vi hittade ytorna och kom in bakom deras backlinje. Alla rörde på sig och ville ha bollen, då är det kul att spela fotboll.

Ring har i årets allsvenska svarat för tre mål och fyra assist. I fjol svarade han totalt för åtta poäng. Varför 27-åringen steppat upp produktionen i år?

– Det känns bra med tränarna och vi har ett spel som passar mig. Jag har fått bra självförtroende. Det känns positivt och då blir matcherna bra också.

En 5-2-3-formation på pappret och det såg rätt spännande ut. Vad säger du själv?

– Vi hade knappt tränat på det här, men det kändes bra direkt och vi har många skickliga spelare. Så länge vi rör på oss, hjälper varandra med positionsbyten och har koll på det så löser sig sådant där.

Föredrar du att fortsätta med samma uppställning?

– I dag funkade det bra. Om det gör det i fortsättningen får vi se, men det är positivt att vi kan spela på olika sätt.

Ni har tre raka segrar och är tre poäng bakom serieledande MFF?

– Ja, det känns bra. Vi är med i toppen och har nu Sirius borta i nästa match som vi ska försöka vinna.