• Publicerat 26 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Djurgården vann för tredje matchen i rad. 3-1-segern hemma mot Östersund var komfortabel och upp till serieledande Malmö FF är det bara tre poäng. FD:s reporter Casper Nordqvist här med sina tankar efter Stockholmslagets nya viktoria.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER DJURGÅRDEN – ÖSTERSUND 3-1

Djurgården med en ny formation, berätta?

– Mycket spännande på pappret med fembackslinje, två sittande mittfältare och tre anfallare. Ja ni hör själva! Det ser ut att kunna vara ett genidrag. Med Une Larsson, Danielson och Berg i mittförsvaret har Djurgården en vattentät defensiv och med frejdiga ytterbackar som Augustinsson och Käck (Witry skadad i dag) så får de två innermittfältarna (Ulvestad och Karlström) understöd. Framåt var det full fart med Ajdarevic och Ring i fria roller på varsin kant med en ständigt giftig Buya Turay som spjutspets. Plötsligt ser Djurgården väldigt spännande ut och nya formationen föll onekligen väl ut i dag!

Din bild av första halvlek?

– Östersunds ledningsmål, snyggt inprickat av Tekie, kom lite som en blixt från klar himmel. Det var Djurgårdens match i 90 minuter och när kvitteringen kom kändes det som en tidsfråga innan vändningen skulle fullbordas – vilket den också gjorde innan pausvilan var ett faktum.

Andra halvlek då?

– Total dominans från Djurgården och det säger en del när Sixten Mohlin höll ÖFK kvar i matchen med ett par riktigt svettiga räddningar. När Jonathan Ring vräkte in 3-1 i krysset med 20 minuter kvar var saken klar. Otroligt vackert mål där Nicklas Bärkroths ”Quaresma-passning” med yttersidan var en läcker delikatess i spiken i kistan-baljan.

Ring matchens lirare med sina två mål?

– Ja, det måste man ändå säga. Förutom två tjusiga avslut var han väldigt delaktig i spelet och kunde ha gjort något mål till dessutom. Astrit Ajdarevic ska också plussas. Stjärnförvärvet gjorde sin bästa match i Djurgårdens tröja i dag. Framspelningen till Rings kvittering höll högsta klass.

Djurgården med tredje raka segern, Östersund med femte raka utan seger. Din bild av dessa två lags vårsäsong?

– Förutom de svidande derbytorskarna har Djurgårdens vår varit bra och de är bara tre poäng från delad serieledning med MFF. Den stora nyckeln är att få behålla Mohamed Buya Turay i sommar. Utan honom blir lagets anfallsspel jäkligt lidande. Östersund har verkligen blandat och gett och det är svårt att veta vad man har detta nya ÖFK. 13 poäng på elva matcher är väl okej, men inte mer än så.