• Publicerat 25 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg har svarat för en succéartad vårsäsong i allsvenskan. I Turkiet har Mattias Bjärsmyr följt klubbens framfart och han är mäkta imponerad, men en återkomst till sommaren är inte aktuell.
– Nej, det är det väl egentligen inte, säger han till Fotbollskanalen.

Mattias Bjärsmyr har gjort över 200 matcher i IFK Göteborg uppdelad i två sejourer. Sommaren 2017 lämnade han klubben för spel i turkiska Sivasspor. Kontraktet har nu löpt ut och det är ännu oklart om han blir kvar eller inte.

Från Turkiet har mittbacken sett sitt Blåvitt svara för en succévår i allsvenskan. Inför säsongen trodde många att laget skulle åka ur serien, men de är i allra högsta grad med i guldstriden och har slagit lag som Elfsborg, AIK och Norrköping samt kryssat mot såväl Malmö som Hammarby.

Bjärsmyr är mäkta imponerad av årets upplaga av IFK Göteborg, men han menar själv att det inte är aktuellt med en comeback i sommar.

– Nej, det är det väl egentligen inte, säger han till Fotbollskanalen och berömmer assisterande tränaren Ferran Sibila:

– Någonting har hänt med deras spel sedan spanska tränaren kom in.

Två andra namn som 33-åringen lyfter fram är talangerna Alhassan Yusuf och Benjamin Nygren.

– De vinner nästan alla matcher och har en bra resultatrad mot normalt sett starka lag. Jag gillar han Yusuf, han är väldigt bra. Benjamin Nygren är också bra men Yusuf har nästan imponerat mest på mig.

IFK Göteborg spelar bortaderby mot Häcken i dag klockan 16.