• Publicerat 25 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Det glödheta Göteborgsderbyt blev minst sagt dramatiskt. Med en man mer fick IFK Göteborg till sist sitt segermål – detta i 97:e minuten då Robin Söder nickade in 2-1. 

Redan i torsdags kväll var Bravida Arena utsålt – två dagar före dagens derby mellan Häcken och IFK Göteborg, något som aldrig tidigare hänt i klubbens historia.

Dessvärre för tabelltrean Häcken fick de klara sig utan sin storstjärna Paulinho som missade matchen på grund av skada, något som stod klart efter att elvorna släpptes. I stället startade Mervan Celik till vänster.

I Blåvitt fick Lasse Vibe förtroendet från start som nummer 9 medan Robin Söder därmed tvingades inleda på bänken.

IFK Göteborg var inför i dag två poäng bakom Häcken inför dagens match.

Avspark 16.00.

Soligt och bra stämning på Bravida Arena. Häcken med första farligheten, detta i femte minuten. Alexander Faltsetas kom högst på en hörna från höger, nicken från mittfältaren tätt över.

1-0 IFK Göteborg i nionde minuten, Lasse Vibe! Härlig framspelning av Patrik Karlsson Lagemyr fram till Giorgi Kharaishvili som fri med Abrahamsson försökte runda målvakten. I stället blev georgiern kapad, men bollen fram till Lasse Vibe som placerade in 1-0 från nära håll. Vilken drömstart för Blåvitt!

Nära 2-0 Blåvitt i 25:e minuten och återigen var det Karlsson Lagemyr med förarbetet. ”Paka” hittade fram till Vibe med en delikat passning. Vibe i bra läge med skottet i utkanten av straffområdet, men avslutet utanför Abrahamssons högra stolpe.

Kharaishvili med friläge precis före paus, men Abrahamsson med vass räddning. Vem som spelade fram? Patrik Karlsson Lagemyr, så klart!

1-0 till Blåvitt i paus.

Stökig sekvens i 52:a minuten då Victor Wernersson skulle spela ut bollen till hörna för Häcken, men Blåvittbacken fick så pass dålig träff att det blev till en svag hemåtpassning till Giannis Anestis i stället. Greken tog upp bollen med händerna och domare Al Hakim blåste indirekt frispark för Häcken. Yasin avslutade från nära håll samtidigt som hela IFK-laget rusade mot Yasin – som inte lyckades få ner bollen under ribban. Skottet en bit över.

Rött kort Ahmed Yasin! I den 65:e minuten visades Häckenstjärnan ut efter att ha armbågat Blåvitt-kaptenen Sebastian Ohlsson i ansiktet när Ohlsson försökte jaga ikapp Yasin. Häckenspelarna rasande och uppförsbacken allt brantare för hemmalaget.

1-1 i minut 72! Oj vad starkt av Häcken att komma tillbaka trots en man mindre. En snabb frispark ut till Kari Arkivou som slog ett bra inlägg till Jeremejeff som från nära håll nickade. Anestis med en strålande räddning, men Jeremejeff nickade in sin egna retur.

Oj vad nära 2-1 Blåvitt i 90:e minuten. Inbytte Robin Söder hittade in till Lasse Vibe som kom fri med Abrahamsson, men precis i skottögonblicket kom Ekpolo och bröt. Vilken hjälteinsats av högerbacken!

2-1 IFK Göteborg – i 97:e minuten! Wernersson med precist inlägg från vänster och Robin Söder med en utmärkt nick som satt vid bortre stolpen. Stor dramatik i Göteborg och derbyt slut direkt vid avspark. Blåvitt vann med 2-1 och är uppe på 21 poäng, en pinne mer än vad Häcken har. Upp till serieledande MFF är det tre poäng.

Häcken: Abrahamsson – Ekpolo, Toivio, Lindgren, Arkivuo – Friberg, Faltsetas – Yasin, Irandust, Celik – Jeremejeff

IFK Göteborg: Anestis – Ohlsson, Starfelt, Calisir, Wernersson – Erlingmark, Karlsson Lagemyr, Yusuf – Nygren, Vibe, Kharaishvili