• Publicerat 25 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Trots trista rubriker och ett upptrissat läge mellan polis och supportrar så stannar publiken. Katt-och-råtta-leken ser än så länge inte ut att skrämma bort allsvenska åskådare. Snittet är just nu i nivå med fjolåret. FD har här samtidigt sålda biljetter inför kommande omgång som startar med Göteborgsderbyt.

FotbollDirekt kan nu redogöra för att publiksnittet i allsvenskan och det ligger i samma takt sett till den förra säsongen.
Efter tio spelade omgångar då låg publiksnittet på 9 000, i år ligger siffran i stort på samma nivå med 9 100 åskådare.

De många gånger negativa rubrikerna denna vår och det mycket ansträngda klimatet mellan polis och supportrar skrämmer alltså inte bort åskådare.
En orsak kan vara den fina offensiva fotbollen i kombination med att allsvenskan känns närmast rekordjämn.
Det har hittills gjorts 215 mål på 80 spelade matcher i allsvenskan. Ett snitt på 2.6 mål per match, Hammarby och det unga IFK Göteborg har gjort flest och ligger efter tio omgångar på 18 mål vardera.

Lägg där till hajp kring unga killar som exempelvis Göteborgs Benjamin Nygren och Hammarbys Odilon Kossonou. Den förstnämnde värderas ju till 50 000 000 medan den andre redan blivit Bajens största affär genom tiderna. Ja, det är bland annat sådant som bygger en extra dimension av surr. Detta samt att en storklubb som IFK Göteborg går åt rätt håll igen. Bland annat.

Inför den elfte omgången kan vi på nytt förvänta oss starka siffror, bland annat genom Hammarby – IFK Norrköping, samt BK Häcken – IFK Göteborg .

Så här ser biljettförsäljningen ut inför den elfte omgången

Hammarby, biljetter sålda mot Norrköping, 21 165.

Malmö FF, biljetter sålda mot AFC, 16 579.

Djurgårdens, IF biljetter sålda mot ÖFK, 11 245.

Helsingborgs IF mot Falkenberg, ingen redovisning.

Örebro, antal sålda biljetter mot Sirius, 3 520.

Kalmar FF mot Elfsborg, ingen redovisning.

GIF Sundsvall mot AIK, ingen redovisning.

BK Häcken, Slutsålt, över 6 000 åskådare i derbyt mot IFK Göteborg! Publikfest.

ADRIANO VISCONTI