• Publicerat 25 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Helsingborg inledde allsvenskan piggt med hemmasegrar mot såväl Norrköping som Hammarby, men sedan 2-1-viktorian mot Bajen i mitten av april har HIF inte vunnit. Under lördagen missräkning hemma mot jumbon Falkenberg, en match som slutade 1-1.

Efter två år i superettan är Helsingborg tillbaka i allsvenskan och de inledde bra med hemmasegrar mot Norrköping och Hammarby. Sex poäng efter tre matcher (förlust mot Häcken i andra omgången) såg inte dumt ut för ett lag som spelade i superettan i fjol, men nu är det ett annat läge för skåningarna.

HIF har nämligen inte vunnit sedan 2-1-viktorian mot just Hammarby i mitten av april och laget är bara en poäng från kvalplats. Under lördagen blev det en ny missräkning på Olympia för det stjärnspäckade laget.

Tidigt i första halvlek tog jumbon Falkenberg ledningen med 1-0 genom Nsima Peter och missnöjet stort inne på HIF:s hemmaborg förstås.

Det dröjde till den 66:e minuten innan Helsingborg nätade. Markus Holgersson slog ett inlägg från högerkanten som Andri Runar Bjarnason kom högst på inne i boxen och 1-1 ett faktum.

Några fler mål på Olympia blev det dock inte. HIF har tio poäng efter elva omgångar, en pinne mer än kvalplatsplacerade Sundsvall. Jumbon Falkenberg har sex poäng.

STARTELVORNA

Helsingborg: Joelsson – Holgersson, Liverstam, Weberg, Eriksson – Abubakari, Landgren – Jönsson, Wanderson, Svensson – Bjarnason

Falkenberg: Brattberg – Karlsson, Johansson, Karlsson, Ericsson – Söderström, Carlsson, Mathisen, Englund – Pogrebnyak, Sylisufaj