• Publicerat 25 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

MFF krossade AFC Eskilstuna på Stadion. Serieledarna vann mot nästjumbon med hela 5-0. Guillermo Molins svarade för två mål och en assist. 

Toppen mot botten i Malmö när serieledande MFF tog emot nästjumbon AFC Eskilstuna. Jo Inge Berget var tillbaka efter skada och kastades in i elvan. Såväl Rasmus Bengtsson, Fouad Bachirou som Markus Rosenberg saknades i dag, den sistnämnde avstängd. Bonke Innocent gjorde sin tredje raka match från start, den här gången som mittback.

I AFC Eskilstuna blev det en speciell match för MFF-lånet Adi Nalic, som alltså nu var tillbaka på Stadions gräsmatta.

Avspark 16.00.

Malmö med klart övertag och efter ett par halvchanser kom utdelningen. I den 26:e minuten tog MFF ledningen med 1-0 genom Guillermo Molins, framspelad av Jo Inge Berget som nickade ner bollen till ”Gische” efter Sören Rieks inlägg från vänsterkanten.

1-0 till MFF efter första halvlek.

Direkt efter paus fick Malmö straff. Marcus Antonsson klev fram, men precis som i premiären mot Häcken för snart två månader sedan lyckades anfallaren inte göra mål från elva meter. Detta MFF:s fjärde straffmiss i år, otroligt! Även Molins och Rosenberg har bommat från straffpunkten i år.

Antonsson skulle dock bara ett par minuter senare revanschera sig då han satte 2-0. Passningen svarade Eric Larsson för.

Det skulle komma ännu mer från MFF. 3-0 i 65:e minuten, Molins igen som därmed kan kalla sig tvåmålsskytt i dag.

AFC:s mardröm fortsatte. Sören Rieks med 4-0-målet i 71:a minuten, detta genom ett distansskott och med knappa tio minuter kvar spelade Molins fram Anders Christiansen och 5-0 ett faktum. Vilken slakt!

Malmö FF vann med hela 5-0 och leder allsvenskan med tre poäng före IFK Göteborg och AIK. För AFC Eskilstuna ser det desto mer dystert ut. Nykomlingen kvar som nästjumbo med sex poäng efter elva matcher.

Malmö: Dahlin – Larsson, Innocent, Lewicki, Safari – Berget, Christiansen, Traustason, Rieks – Molins, Antonsson

AFC Eskilstuna: Söderberg – Michel, Björkman, Leon – Kojic, Rashkaj, Nalic, Hodzic – Jarl, Nnamani, Ali