Haris Radetinac fick rött kort mot Elfsborg i söndags. Nu har disciplinnämnden kommit med ett besked om Djurgårdens mittfältare. Totalt tre matchers avstängning.
– Beslutet är meddelat. Det blir två matcher utöver den automatiska, säger nämndens vice ordförande Erlend Stavehaug till FotbollDirekt.se.

Djurgården slog Elfsborg med 2-0 i en stökig tillställning på Tele2 Arena i söndags. Åtta gula kort och ett rött – det röda tilldelades Haris Radetinac i Djurgården. Han jagade i kapp Elfsborgs Simon Strand efter en situation och knuffade Strand i ryggen. Därefter blev det gruffigt, och Radetinac var rejält upprörd.

Lagkamrater höll honom tillbaka när han ville fram till domare och motspelare. Till sist lämnade han planen och sparkade då till väggen på väg ner i katakomberna på Tele2.

Det var alltså direkt rött kort vilket gör att Radetinac är avstängd i Djurgårdens nästa match, mot Östersund. Men disciplinnämnden har nu tagit beslut om ytterligare avstängning. Två matcher:

– Beslutet är meddelat. Det blir två matchers avstängning utöver den automatiska avstängningen. Så totalt tre matcher, säger Erlend Stavehaug från nämnden till FotbollDirekt.se.

Nämnden motiverar beslutet:

– Disciplinnämnden har bedömt spelarens agerande som en överreaktion av normalgraden, vilket renderat i ytterligare två matchers avstängning.

Därmed missar Radetinac de återstående matcherna i vår, hemma mot Östersund på söndag och Sirius borta nästa lördag, den 1 juni.

UPPDATERING KL 14.23: Vi skrev att Radetinac får tre matchers avstängning i allsvenskan, vilket inte visade sig stämma. Tre matcher är det, men en av matcherna som ingår i avstängningen är en träningsmatch, mot Sirius under sommaruppehållet. Därmed ska han vara tillgänglig för spel igen efter uppehållet, borta mot AFC den 7 juli.