• Publicerat 24 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK spelade 1-1 borta mot Sundsvall under fredagskvällen. Oscar Linnér svarade för en rejäl målvaktstavla som betydde kvittering för ”Giffarna” i slutet av den första halvleken. AIK uppe på 21 poäng, lika många som serieledande Malmö FF – men då har skåningarna en match färre spelad. 

Mot Helsingborg för en dryg vecka sedan fick Bilal Hussein göra sin första allsvenska start. Mittfältaren född 2000 fick sedan starta hemma mot Falkenberg i måndags och nu borta mot Sundsvall fanns Hussein återigen med i elvan.

AIK hade inför kvällens match fyra raka segrar där Tarik Elyounoussi varit glödhet. Två mål i tre raka matcher var norrmannens facit inför i kväll – och ytterligare balja från tidigare Olympiakos-spelaren skulle komma i afton…

AIK tvåa i tabellen inför denna omgång, Sundsvall på kvalplats.

Bra tryck på AIK-fansen i Sundsvall, men inledningen på planen var inte så underhållande. Däremot nära 1-0 Gnaget efter 20 minuters spel då Anton Salétros testade bössan från distans. Vänsterskottet hårt och bra, William Eskelinen fick svara för ett svettig räddning uppe i första krysset.

MÅL! 1-0 AIK i 26:e minuten – och vem målade om inte Tarik Elyounoussi. Slarv i Sundsvallsförsvaret vilket snappades upp av Henok Goitom. AIK-anfallaren spelade osjälviskt fram Elyounoussi som från nära håll kunde placera in ledningsmålet för AIK. Oj vilken hysterisk form norrmannen är i! Nio mål nu för Elyounoussi den här säsongen, fler än vad han gjorde under hela 2018 års allsvenska…

I 39:e minuten nära 2-0, men Seb Larssons skott med vänstern utanför straffområdet räddades av Eskelinen.

I stället kvitterat kort före pausvilan – och det var en rejäl tavla av Oscar Linnér. David Batanero skickade iväg ett skott utanför straffområdet som gick rakt på Linnér, men målvakten tappade in bollen mellan benen. Jobbigt, jobbigt för Linnér…

Oj oj oj vad nära 2-1 Sundsvall i upptakten av den andra halvleken. Batanero frispelade Peter Wilson som ensam med Linnér träffade stolpen. Tamimi kom fel till returen och fick inte iväg någon ren träff. AIK med flax där!

AIK lite skärrat efter Linnérs tavla i slutet av första halvlek. Efter timmen spelad ny farlighet för Sundsvall när de kom med full fart mot Gnagets mål. Hallenius avslutade i bra läge inne i straffområdet, men Linnér i vägen denna gång.

I den 65:e minuten gjorde AIK sitt första byte och det var Sebastian Larsson som lämnade banan. In i stället med Chinedu Obasi.

En rätt sömnig andra halva av den andra halvleken.

Rikard Norling kastade in Jack Lahne i 88:e minuten. Ut med kapten Goitom. På stopptid lämnade Sundsvalls målskytt David Batanero banan. In med Tobias Eriksson, som i vintras återvände till Giffarna efter många år i Kalmar.

SLUT. 1-1 mellan Sundsvall och AIK. Stockholmslaget uppe på lika många poäng som serieledande Malmö FF, men då har skåningarna en match färre spelad. Sundsvall tillfälligt ovanför kvalstrecket, men vid HIF-poäng i helgen åker Giffarna ner på kvalplats igen.

Gif Sundsvall: Eskelinen – Moros Gracia, Blomqvist, Moreno – Tamimi, Batanero, Ciercoles, Myrestam – Sema, Hallenius, Wilson

AIK: Linnér – Dimitriadis, Karlsson, Mets – Sundgren, Larsson, Adu, Hussein, Salétros – Goitom, Elyounoussi