• Publicerat 24 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK spelade 1-1 borta mot Sundsvall under fredagskvällen. FD:s Casper Nordqvist vill inte hänga ut Oscar Linnér allt för mycket efter tavlan.
– Det var olyckligt och förstås en jättetabbe, men AIK hade en hel andra halvlek att få till ett segermål så man kan inte bara skylla på Linnér, säger Nordqvist. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER SUNDSVALL – AIK 1-1

Tungt poängtapp för AIK, hur ser du på dessa två förlorade pinnar?

– Att det kunde ha blivit noll poäng uppe i Sundsvall. ”Giffarna” hade två riktigt fina chanser i den andra halvleken när AIK såg lite skärrat ut. Peter Wilson bara en stolpträff från 2-1 direkt efter pausvillan till exempel. Men med det sagt är det här krysset inget som AIK jublar över direkt. MFF spelar under lördagen hemma mot AFC och ska så klart bara rycka i tabellen.

Oscar Linnér syndabock?

– Det var olyckligt och förstås en jättetabbe, men AIK hade en hel andra halvlek att få till ett segermål så man kan inte bara skylla på Linnér. Men visst, det skottet från David Batenero får ju inte gå in, så är det bara. Inte bara Linnér som gjort den sortens tavla dock. Robert Green gjorde det i VM  för England 2010, David de Gea gjorde det för Spanien mot Portugal i VM förra sommaren…

Desto mer glädjande att Tarik Elyounoussi fortsätter göra mål?

– Wow säger jag bara, vilken hysterisk form norrmannen är i! Han har gjort ÅTTA mål i maj månad, nio totalt och därmed leder han skytteligan i överlägsen stil. Vilken vårsäsong av den tidigare Bundesliga- och Olympiakos-spelaren!

Sundsvall tillfälligt ovanför kvalplatsen, din bild av årets upplaga av Giffarna?

– De inledde ju grymt med att hämta upp 0-2 borta mot Djurgården i premiären och därefter vinna hemma mot Malmö FF. Efter dessa två matcher har det gått tyngre och att nu spela jämnt mot AIK var nog väldigt viktigt för Sundsvall. Två svåra fighter väntar nu innan uppehållet. MFF borta, som skulle ha spelats senare i år, kickas igång redan på tisdag och därefter stundar Norrlandsderby på Jämtkraft Arena mot Östersund. Puh!

AIK har Hammarby hemma nästa söndag innan uppehållet. Betyg på Gnagets vårsäsong?

– Godkänd med tanke på uppryckningen mot slutet, men också ett par rejäla plumpar i protokollet med förluster på bortaplan mot Örebro och Göteborg – där Blåvitt slaktade med hela 3-0. AIK brukar historiskt vara bättre på sommaren och hösten och det bådar ju ändå gott!