• Publicerat 24 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Örebros viktiga spelare Daniel Björnquist blir borta tio veckor på grund av en fraktur i skenbenet. Ändå pustar försvararen ut.
– Det är en liten lättnad att det inte var korsbandet, för det tar längre tid och kräver ingrepp, säger han till Nerikes Allehanda. 

Han är en av Örebros nyckelspelare, men nu blir Daniel Björnquist borta i cirka tio veckor, detta på grund av en fraktur i skenbenet. Trots den långa frånvaron att vänta pustar försvarsspelaren ändå ut en aning.

– Det är en liten lättnad att det inte var korsbandet, för det tar längre tid och kräver ingrepp. Nu behövs inget sånt, och det är alltid förenat med en liten risk. Det handlar bara om att benet ska läka, det handlar om en spricka i överkanten av skenbenet upp emot knäet, berättar Björnquist för Nerikes Allehanda.

Två matcher återstår av vårsäsongen innan ett nästan månadslångt uppehåll stundar. Totalt väntas Björnquist missa 6-7 ligamatcher enligt Nerikes Allehanda.