• Publicerat 23 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: youtube

En historisk första säsong av eAllsvenskan är avslutad – nu börjar slutspelet med kvartsfinaler i helgen. Djurgården tar emot seriesegraren och storfavoriten Häcken på lördag. Inför matchen värmde Blåränderna upp med ett derby mot Hammarby, där Hampus Finndell och Darijan Bojanic förstärkte lagen. Revansch för Djurgården efter derbyförlusten senast.

Den historiska första säsongen av eAllsvenskan har avslutats. Tolv klubbar gjorde upp om åtta slutspelsplatser i en grundserie på elva matcher. Nu väntar slutspel på lördag, med kvartsfinal, semifinal samt final, hela slutspelet på Globenannexet i Stockholm.

Djurgården tog den åttonde och sista slutspelsplatsen och möter nu Häcken som imponerat stort och vann grundserien klart. Hammarby blev tvåa i grundserien och tar sig an sjuan Jönköpings Södra.

Inför dessa matcher så gjorde Stockholmsklubbarna upp i ett inför-derby, där lagens e-sportspelare Emil Berggren (Djurgården) och Elias Ölmheden (Hammarby) hade förstärkts av allsvenska dito.

Hampus Finndell för Djurgården och Darijan Bojanic för Bajen. Ett tajt möte som slutade med seger för Djurgården. Revansch efter derbyförlusten på Tele2 Arena nyligen:

Slutspelet på lördag, med kvartsfinaler så som följer:

12.15: Hammarby-Jönköpings Södra

13.15: AIK-Malmö FF

14.15: Häcken-Djurgården

15.15: Gif Sundsvall-Örebro