Skövde leder division 1 södra. En stor skräll med tanke på att de i fjol slutade tia i samma serie. Tränaren Stefan Strind vägrar sväva iväg.
– Att gå upp till superettan är inget som vi räknar med. Media tippade att vi skulle åka ur, säger Strind till FotbollDirekt.se.

18 poäng på nio matcher är Skövdes facit i division 1 södra, ett facit som de toppar serien med. Detta får betraktas som en skräll med tanke på att laget i fjol slutade tia i samma serie.

Stefan Strind är ny tränare inför säsongen och han är givetvis belåten med starten.

– Fantastiskt roligt att det gått så pass bra och vi gläds med det så klart. Killarna är ödmjuka inför uppgiften i varje match och de jobbar hårt. Vi har en homogen grupp och vi arbetar hårt för varandra. Det är en nyckelfaktor, förklarar Strind för FotbollDirekt.se.

Kan ni vinna serien? Många räknar med att Landskrona som ligger precis bakom er ska ta förstaplatsen.

– Jag vet inte, vi är inte ens halvvägs in i säsongen. Vissa lag kommer att passa oss bra, vissa mindre bra… Du nämner Landskrona och det är ju ett lag som spelat i både superettan och allsvenskan, det finns en viss atmosfär i den föreningen. Vi i Skövde jobbar med små medel och har unga killar i truppen som siktar på att gå vidare i karriären. Vi har börjat bra, men det kan svänga fort och det kan snart lika gärna bli tre raka förluster. Med det sagt underlättar så klart våra poäng som vi har i ryggsäcken väldigt mycket.

Du låter ödmjuk?

– Vi får inte sväva iväg. Att gå upp till superettan är inget som vi räknar med. Som sagt, det är tidigt in på säsongen och media tippade att vi skulle åka ur serien. Vi vill behålla vår division 1-status, det är ett bra skyltfönster för spelarna.