• Publicerat 23 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I början av juni är det återigen dags för landslagsmatcher för Sverige. På motståndarsidan står Malta och Spanien, och nu kommer beskedet att Victor Nilsson Lindelöf missar landskamperna.
– Efter att ha undersökt Victor är det tyvärr klart att han inte kan vara med på nästa samling då skadan fortsatt håller honom borta från spel, säger Anders Valentin, landslagets läkare, till fotbollsförbundets hemsida.

Den svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf avslutade precis säsongen med sitt Manchester United. Ett på många vis starkt år för VNL. Totalt blev det ju 30 matcher, varav 29 från start. Mittbacken fick även med sig ett mål samt en assist under säsongen.

Men nu missar han alltså landslaget.
Igen.
Vid föregående landslagssamling uppstod diskussioner kring Victors frånvaro. Rykten gjorde gällande att Lindelöf skulle vara upprörd, på grund av den uteblivna kallelsen till John Guidetti. Detta dementerade dock senare den tidigare VSK-spelaren samt klargjorde att det handlade om att han skulle bli pappa.

Nu missar Lindelöf återigen landslagets matcher. Denna gång handlar det om en ljumskskada.

– Victor har en skada i ljumsken som han haft problem med under en längre tid. Skadan gjorde att han var tvungen att kliva av nästsista matchen i klubblaget och stå över den sista matchen. Efter att ha undersökt Victor är det tyvärr klart att han inte kan vara med på nästa samling då skadan fortsatt håller honom borta från spel, förmedlar Anders Valentin, landslagets läkare, i en kommentar på klubbens webbplats.

Victor Nilsson Lindelöf väljer själv att kommentera sin skada.

– Alla spelare vill spela de stora matcherna och representera sitt land. Mitt fokus är att bli skadefri så snart som möjligt. Jag önskar killarna och Janne stort lycka till i matcherna och ser framemot att vara med och hjälpa laget i kvalet i höst, säger Victor till fotbollsförbundets webbplats.

GABRIEL MELKE