• Publicerat 23 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Succémannen Tarik Elyounossi kommer ifrån en fantastisk månad och leder nu Allsvenskans skytteliga. Efter säsongen går dock norrmannens kontrakt ut.
– Jag har ett kontrakt att förhålla mig till men jag trivs bra i AIK. Vi får se vad som händer, säger Tarik Elyounossi till FotbollDirekt.se

AIK:s målkung har den senaste månaden gjort stor succé där han lyckats hitta nätet sju gånger på fyra matcher och livet ser ut att leka för den offensiva spelaren. Efter säsongen slut går dock hans kontrakt ut. Men Elyounoussi trivs bra i klubben och stänger inte dörren för en förlängning av kontraktet.
– Jag har tidigare sagt att jag trivs bra i AIK. Sen har man ett kontrakt att förhålla sig till och vi får se vad som händer. Men är det något jag lärt mig är det att saker sker snabbt i fotboll, säger Tarik Elyounossi till FotbollDirekt.se.

Det är dock ännu oklart huruvida Elyounossi kommer förlänga sitt avtal eller inte men han har inte lika bråttom utomlands som när han var yngre.
– Jag har precis fått en dotter och jag har inte samma tankar som när jag var 20 på att jag måste gå utomlands. Jag har redan varit utomlands och jag vet hur det är. Jag har inte bråttom och det ska mycket till. Det måste vara något som verkligen är bra för att jag ska gå utomlands. Jag är 31 år och jag är inte ung längre. Vi får se hur det går för oss i år, fortsätter norrmannen.

AIK har under säsongen spelat in 20 poäng på tio spelade matcher och efter det tunga resultatet mot IFK Göteborg (0-3) har det nu vänt för Solnaklubben som befinner sig i toppen av den allsvenska tabellen.

Ni kom från en tuff period efter Göteborgsmatchen (0-3) och sedan har det gått bättre för laget. Hur är stämningen i truppen idag jämfört med efter storförlusten?
– Det är klart det är enklare när man vinner matcher. Vi trivdes även bra inom gruppen tidigare, men det är klart att det är stor press att spela fotboll i AIK. Jag älskar engagemanget runt klubben, det hade blivit tråkigt annars. Man måste känna att man lever.

– Vi har starka personligheter i klubben som tog tag i det när det gick sämre. Men när vi vinner matcher behöver vi inte fokusera så mycket på det där, då sker det automatiskt. Det har varit en lärorik tid. Men vi måste vara påslagna och form är en färskvara. Det är viktigt att ta en match i taget, annars kan det slå tillbaka.

Nu är det två matcher kvar Sundsvall och Hammarby, hur ser du på dem?
¬ Det viktigaste är Sundsvall imorgon. Det är ett lag som har fått dåligt betalt för sina prestationer. Det är ett bra lag som spelar bra fotboll. Sundsvall är ett riktigt konstgräslag och vi är ju inte så förtjusta i konstgräs i AIK. Men vi tar utmaningen för vad den är och vi vet att det kommer bli en svår match. Vi tar med oss självförtroendet vi har i kroppen och hoppas att vi kan gå därifrån med tre poäng, säger Elyounoussi.

JOEL RÅDH