GIF Sundsvalls existens är hotad. Klubben meddelade nyligen att resultatet pekar mot -7,4 miljoner kronor för 2019. Försäljningar är att vänta i sommar, något som kan öppna för klubbens egna produkter. I dag står det klart att talangen Jesper Carström, 17, får ett a-lagskontrakt.
– Det kommer bli ett antal debutanter i Allsvenskan i år, det är jag säker på, säger sportchefen Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning. 

GIF Sundsvall har det tufft just nu. Inblandat i bottenstriden och en ekonomi som skapar oro. Nyligen berättade klubben att resultatet för 2019 just nu pekar på -7,4 miljoner kronor. Då är spelarförsäljningar på budgeterade fem miljoner dessutom inräknat i summan.

I sommar väntas därmed stjärnan David Batanero säljas och kanske ett par namn till, för att rädda ekonomin. Nu kommer en mer positiv nyhet. Giffarna lyfter upp den landslagsmeriterade egna produkten Jesper Carström från ungdomsled.

– Han har tränat med a-laget en tid och blir mer och mer delaktig där. Vi är oerhört nöjda med det här och vi jobbar långsiktigt med att bli ännu skickligare på att fostra egna talanger som blir allsvenska fotbollsspelare i GIF Sundsvall, och de är på gång. Det kommer bli ett antal debutanter i Allsvenskan i år, det är jag säker på, säger Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning. 

– Paya Pichkah, Teodor Stenshagen, Albin Ekström och Albin Palmlöf är också uppe och är med i a-lagsverksamheten. Där har vi avtal med alla utom Palmlöf, men med honom är vi inne i en förhandling.