• Publicerat 23 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Dubbla mardrömsbesked för Janne Andersson och landslaget idag. Först Victor Nilsson-Lindelöf och nu ser även lagkaptenen Andreas Granqvist ut att missa kvalmatcherna mot Malta och Spanien. Per-Ola Ljung lät meddela Expressen att kvalet är i farozonen.
– Granen är rökt fram till sommaruppehållet, säger Helsingborgs IF:s tränare Per-Ola Ljung till Expressen. 

Lagkaptenen för Helsingborg och det svenska landslaget, Andreas Granqvist har dragits med problem sedan bortamatchen mot Kalmar i februari. Mittbacken spelade dock de inledande matcherna för Helsingborg och EM-kvalmatcherna i mars. Men efter matchen mot Sundsvall (1-1) gick det inte längre för kaptenen som sedan dess inte representerat Skånelaget.

HIF-tränaren Per-Ola Ljung lämnar nu nya besked kring Granens skada i en intervju med Expressen.
– Granen är rökt fram till sommaruppehållet, säger Ljung.

Helsingborgs allsvenska våravslutning är Skånederbyt på Olympia mot Malmö FF den 2 juni. Derbyt spelas samma dag som Janne Anderssons svenska landslag samlas i Stockholm inför EM-kvaldramerna mot Malta och Spanien.

Expressen: Släpper man som klubb i väg Andreas Granqvist på en landslagssamling om han inte har varit frisk på nästan en månad?
– Ja du, det får vi ta då ju. Det kan jag inte svara på i dag. Här och nu är det någon vecka för tidigt att säga hur det kommer att bli. Men ur den synvinkeln så är den (EM-kvalsamlingen) i farozonen, absolut, säger Per-Ola Ljung och fortsätter.
– Den här landslagssamlingen är definitivt i farozonen, för honom och för landslaget.

Med de beskeden från Helsingborgstränaren ser nu båda mittbackarna (Victor Nilsson-Lindelöf och Andreas Granqvist) ut att missa de viktiga kvalmatcherna mot Spanien och Malta. Tunga besked för förbundskapten Janne Andersson.

JOEL RÅDH