Hammarby har haft två talanger från ivorianska ASEC-akademin på provspel. Aziz Ouattara Mohammed och Loue Bayere Junior har tränat med Bajen, och nu har klubben bestämt sig för att kontraktera bägge spelarna:
–– Vi in dem på lån hos oss som formellt träder i kraft när sommarfönstret öppnar, och det halvår lånekontraktet sträcker över kommer vi att använda för att utvärdera dem, och så klart att utveckla dem., säger sportchefen Jesper Jansson till Hammarbys hemsida

Hammarby värvade Kossounou Odilon från ASEC-akademin och sålde honom till Club Brugge för över 40 miljoner några månader senare.

Nu har ytterligare två spelare från akademin i Elfenbenskusten besökt Bajen. Mittbacken Aziz Ouattara Mohammed och anfallaren Loue Bayere Junior har tränat med klubben, och nu blir de kvar.

Bägge tas in på lån från ASEC. Låneperioden är för 15 juli och säsongen ut, och sedan har Hammarby köpoption på de bägge talangerna.

Sportchefen Jesper Jansson och chefsscouten Mikael Hjelmberg scoutade spelarna för ett bra tag sedan.

– Vi såg Aziz och Loue när vi besökte Asec för ungefär ett och ett halvt år sedan, och kunde konstatera att det var två bra och spännande spelare. Nu fick vi tillfälle att ta hit båda spelarna i samband med att de var med Asec i Europa för en turnering, vilket gjorde att vi kunde uppdatera oss på var de står just nu. Sedan har de gjort så pass bra ifrån sig att vi valde att knyta dem till oss, säger Hjelmberg om duon.

Det handlar om två spelare som bägge är 18 år gamla. De kommer träna med Bajen redan nu för att komma in i gruppen ytterligare, även om lånet gäller från 15 juli.

– Vi in dem på lån hos oss som formellt träder i kraft när sommarfönstret öppnar, och det halvår lånekontraktet sträcker över kommer vi att använda för att utvärdera dem, och så klart att utveckla dem. Som sagt, det är två spelare som vi ser en potential i, och faller det väl ut hoppas vi kunna göra övergången permanent. Under hela den här processen har vi haft en väldigt bra dialog med Asec, och vi avser att utveckla vårt samarbete med dem ytterligare. Odilon blev en framgång för oss alla, så ambitionen att utveckla samarbetet är ömsesidigt, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.