• Publicerat 23 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Eric Smith lämnade Norrköping för Gent för snart ett år sedan. Någon succé har det inte blivit. Mittfältaren noterades endast för 97 minuter i den belgiska ligan den gångna säsongen.
– Det blev inte riktigt som man tänkt sig, säger han till Fotbollskanalen.

Det finns många exempel på allsvenska stjärnor som misslyckats i den belgiska ligan. Erik Berg, Magnus Eriksson, Guillermo Molins, Emir Kujovic och Anders Christiansen är några av dessa.

Inte heller för Eric Smith har det flugit i belgiska Gent, samma klubb som Berg, Kujovic och Christiansen representerade. Mittfältaren såldes av Norrköping för snart ett år sedan och Smith noterades endast för 97 minuter i ligaspelet den gångna säsongen – detta fördelat på två inhopp.

– Det blev inte riktigt som man tänkt sig, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Det är klart att man vill spela mer och jag känner att man kanske var värd att spela mer än vad man fick också. Men så är det.

Fotbollskanalen: Du flyttade från Sverige där du hade en framträdande roll till Belgien där du många gånger varit helt utanför laget. Hur har det varit?
– Det har varit lite intressant… Det är klart att man inte var glad när det blev så men på något sätt får man försöka lära sig av det och inte låta dem bestämma hur det ska bli i framtiden. Man får försöka att träna ännu hårdare. Om man är så bra att de inte kan säga nej så får man ju till slut spela. Så får man tänka, även om man själv tyckt att man förtjänat lite mer.