FotbollDirekt var först med att avslöja AIK:s intresse för Mikael Lustig, liksom FD var först med hur Malmö FF gick in om Celticproffset. Tidigare i veckan avslöjade Expressen att MFF lagt ett bud men AIK är inte borta ur bilden.
– Våra samtal med Mikael Lustig har inte tagit slut. Vi har haft dialog tidigare och har det fortfarande. Vi har ingen annan ambition än att fortsätta det vi har påbörjat, avslöjar nu AIK:s sportchef för FotbollDirekt.se.

Andreas Vindheim är borta från Malmö FF.
Snart ser även Daniel Sundgren ut att vara det från AIK.
Samtidigt finns namn som Mikael Lustig tillgänglig med byst av rubriker – både i vintras men även under våren. Celtics svenske försvarsstjärna med en osäker framtid där borta i Skottland. En åtta år lång karriär i den klassiska storklubben kan vara på väg mot sin ände.

AIK var först i i bilden kring Lustig och det sent förra hösten efter det allsvenska slutet.
Tidigare år följde alltså sedan Malmö FF och sedan Vindheim ska man nu alltså ha gjort närmanden som går så långt som till bud.
Detta enligt Expressen.

LÄS: INTE HÅLLBART FÖR AIK ELLER SVENSKA KLUBBAR

Men om det nu ser ut att tippa över till serieledarnas fördel kring stjärnan – med över 450 000 000 i egna resurser – så handlar det inte om att AIK har backat. Lägg där till hur bland andra Sebastian Larsson tidigare uttalat sig om hur han personligen gärna bidrar till att ta sin gode vän till AIK, samt hur landslagsbacken har ett hus i Västerås.

– Våra samtal med Mikael Lustig har inte tagit slut. Vi har haft dialog tidigare och har det fortfarande. Vi har ingen annan ambition än att fortsätta det vi har påbörjat, avslöjar nu AIK:s sportchef Björn Wesström för FotbollDirekt.se.

Däremot har ju FotbollDirekt även nyligen avslöjat hur ett namn som Sotirios Papagiannopoulos gått och blivit aktuellt för AIK. Mindre än två månader kvar till start av transferfönster, återstår att se hur detta utvecklas för så väl Malmö som AIK.