• Publicerat 22 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK:s Tarik Elyounoussi har klivit fram som bäste norrman i allsvenskan den senaste tiden. Nu ser det dock ut som om Malmös Jo Inge Berget ska kunna ge AIK:aren en match om det epitetet. Från att ha sett ut att missa matchen mot AFC Eskilstuna kommer nu mer positiva besked från Skåne.

Mot Kalmar FF senast spelade Jo Inge Berget 66 minuter men utgick därefter med ömmande ljumskar och det såg ut som om han skulle tvingas till ytterligare skadeuppehåll. Men på onsdagen kom det lugnande besked från MFF-ledningen. Berget ska kunna vara med mot jumbon AFC.
– Vi räknar absolut med att han är tillgänglig på lördag, säger MFFs fysio Jesper Robertsson till Kvällsposten.

Berget har bara spelat fyra matcher från start den här säsongen och senast mot Kalmar FF var det första framträdandet på tre omgångar. 10-målsskytten från 2017 har inte kunnat prestera på den nivå han vill på grund av skadeproblem denna säsong.
Jesper Robertsson berättar att norrmannen skulle träna 60 minuter på onsdagen men körde 70 minuter och därmed ses han som tillgänglig på lördag.

Borta från matchen mot AFC är dock långtidsskadade duon Lasse Nielsen och Fouad Bachirou. Rasmus Bengtsson har känning av en lårskada och är tveksam till spel.