Foto: Bildbyrån

Mohammed Buya Turay mottog hot och rasistiska kommentarer på sina sociala mediakonton efter söndagens match mot Elfsborg. Nu har Djurgården gjort en polisanmälan. Lagkaptenen Marcus Danielson backar Buya:
– Vi stöttar Buya. Det är tufft för honom, att han får så mycket skit när han inte gjort något fel egentligen, säger Danielson till FotbollDirekt.se.

Mohammed Buya Turay fick ta emot många meddelanden efter söndagens match mellan Djurgården och Elfsborg. En del meddelanden ínnehöll kränkningar, rasism och rena hot. I dag meddelade Djurgården att man i samråd med Buya valt att göra en polisanmälan.

Framför allt är det situationen som ledde till straff för Djurgården och sedermera 2-0-målet av Fredrik Ulvestad, som retat upp folk. Buya föll i kamp med Elfsborgs Jon Jönsson och det uppfattades av många som en filmning av Djurgårdsanfallaren. Buya har reagerat starkt och publicerat flera av meddelandena. I dag meddelades att det hela är polisanmält.

Djurgårdens lagkapten Marcus Danielson markerar att resten av spelartruppen står bakom Buya:

– Det är inte okej att hota människor generellt, oavsett om det är en fotbollsspelare eller en vanlig människa. Av det jag sett av det som skickats till Buya så förstår jag att han blir ledsen. Det är absolut inte okej, säger Danielson till FotbollDirekt.se.

Har ni pratat mycket om det i spelargruppen?

– Inte specifikt så. Det har skrivits ganska mycket. Vi får bara stötta Buya. Det är tufft för honom, att han får så mycket skit när han inte gjort något fel egentligen.

Hur tycker du att han verkar ta det?

– Jag tycker att han sköter det bra, det är inga konstigheter. Jag tror nog inte det är första gången som han får sådana här meddelanden. Tyvärr. Det är bara trist att det finns människor som inte förstår vad sådana där meddelanden kan göra. Att det inte är okej att skriva sådana saker som de har skrivit till Buya.

Danielson har själv sociala mediakonton som är öppna för kommentarer.

– Jag har varit förskonad från sådant själv. Men det händer lite överallt, det ser man ju. Det är fega människor som skriver sådant, gömmer sig bakom tangentbordet. Som sagt, det inte är okej.