• Publicerat 22 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Örebro SK fick avsluta matchen mot Östersund med Filip Rogic och Viktor Prodell i backlinjen. Orsaken var den enorma skadekris som drabbat lagets backlinje.
– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det verkar vara någon jävla voodoo på oss där bak, säger Michael Almebäck till Nerikes Allehanda.

Almebäck själv saknades just på grund av skada mot Östersund senast och den 31-årige försvararen klev av mot IFK Norrköping med drygt 20 minuter kvar av matchen på grund av skadekänning i matchen dessförinnan.
Det är ljumskproblem som stoppar honom och han har motvilligt tvingats inse att det bästa är att vila och ta det lugnt och låta skadan få läka i den takt som krävs.
– Jag är en sån som inte vill stå över matcher för att jag har lite ont, men har fått lära mig under åren att vara lite smartare. Om jag fortsatt hade jag kanske dragit en baksida och varit borta i två månader. Nu hoppas jag vara redo mot Sirius, säger Almebäck.

Han berättar också om våndan om att tvingas se Örebros match på TV istället för att själv vara med på planen.
– Det var jobbigare att kolla på tv än att vara med eller på arenan. Helst av allt ville jag bara stänga av och kolla livescoren efteråt.

Almebäck är dock inte ensam i Örebros backlinje med skadeproblem. Samtliga försvarare utom Arvid Brorsson har haft problem med skador, vilket har gjort att lagledningen med tränaren Axel Kjäll i spetsen tvingats göra omdisponeringar. Almebäck gör ingen hemlighet av att han ser fram emot uppehållet som stundar bara någon helg bort. Ett uppehåll som ger tid för att läka skador.
– Vi har inte spelat med en sammanhängande backlinje två matcher i rad under hela våren. Det var bra att vi vann mot Östersund, och förhoppningsvis kan vi ta några fler poäng mot Sirius och Göteborg. Sedan får vi ta lite semester och bygga ihop oss till Helsingborg.