• Publicerat 22 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS
IFK Göteborg-Hammarby var ett toppmöte som slutade 0- 0. SVENSKA FANS redaktion för Blåvitt var trots allt nöjda och så kommer man in på så snabbt Alhassan Yusufs namn slagit.
”Det var en obekant känsla. När var senast Blåvitt fick studs efter studs emot sig, och utan att tappa matchen?”.

IFK Göteborg går alltså med i toppen. Man har klarade ju senast av ännu en svår match, även om det nu inte räckte till seger denna gång.
IFK med det just fyra i tabellen men fortsatt bara tre poäng från Malmö längst upp. Men svårighetsgraden beträffande motstånd ger sig inte med sig ännu för Blåvitt, i helgen kommer ju ett derby mot Häcken upp.

Och vilka namn man har fått fram som fortsätter att lysa. Inte nog med någon som Benjamin Nygren; titta på någon som Alhassan Yusuf och så fysiskt han blev åtgången senast. SVENSKA FANS reflekterar igen kring det genom skribenten Adrian Pihl Spahiu.
”Att Alhassan Yusuf tagit allsvenskan med storm tycks ha spridit sig längre än till bara Göteborg. Det var tydligt att Hammarby medvetet gick in väldigt fysiskt mot honom, och Djurdjic var flera gånger där med dobbar och efterslängar. En taktik som de också – underligt nog – fick utdelning för. I paus byttes ”Hasse” ut och det blåvita mittfältet fick betydligt svårare att vinna boll”.

Långtgående alltså ett fortsatt starkt IFK Göteborg men Jules Barny får däremot i någon mån kritik, Barny som ju kommit från Bajen.

”I andra kommer Junes Barny in, och vi kan väl konstatera att det inte är ett inhopp någon är speciellt nöjd med. Eller ja. Hammarby är nog rätt nöjda. Barny kommer tyvärr in och gör allt det där som Blåvitt gjorde fel under 2018. Komplicerar situationer, överarbetar och slarvar.

Här 7 tankar om IFK Göteborg efter Hammarby – från SVENSKA FANS !