• Publicerat 22 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Mikael Lustig har pekats ut som en tänkbar förstärkning hos AIK till lagets spel i Champions League till sommaren. Nu har dock den regerande mästarklubben fått hård konkurrens om den landslagsmeriterade försvararens påskrift. Expressen uppger att det redan ligger ett kontraktsförslag på bordet för Lustig och det är från AIKs allsvenska rival Malmö FF.

Det är Expressen som avslöjar i sin podd ”Disco & Noa” att Malmö FF har presenterat ett kontraktsförslag till den av AIK jagade Mikael Lustig.
– Det kontraktet ska vara ganska lukrativt, det ska vara bättre än det avtal som Sebastian Larsson fick av AIK, säger Daniel Kristoffersson i podden.

Lustig har blivit högaktuell för skåneklubben efter att Andreas Vindheim sålts till tjeckiska Sparta Prag. Den försäljningen gör att MFF måste täppa igen den luckan i truppen och då uppges Mikael Lustig vara ett högintressant namn.

Skulle han välja Malmö FF framför AIK blir det inte minst också en markering från skåneklubben, där MFF visar att klubben har musklerna att övertrumfa sina allsvenska konkurrenter kring spelarkontrakt när det gäller deras drömspelare.
AIK har dock trumf på hand i form av kval till Champions League jämfört med Malmö som får nöja sig med kval till Europa League.

Men saker och ting är långt ifrån klara när det gäller Lustig. Likväl som det kan bli en flytt till allsvenskan kan det också bli en förlängning med Celtic för Lustig som fyller 33 år i december och som sannolikt inte har många år kvar i proffslivet utanför Sveriges gränser.