• Publicerat 22 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Anfallaren Marcus Berg skrev sommaren 2017 på ett tvåårskontrakt med klubben Al Ain FC i Förenade Arabemiraten. Ett avtal som ska ha gett 60 miljoner kronor netto per år. Nu rapporterar dock UAE Sport News att kontraktet inte förlängs, detta trots en option på ytterligare ett år.

Uppdatering 15.30: Enligt grekiska gazzetta.gr kommer Berg inte till Blåvitt – utan det blir Qatar.

Berg har under sina säsonger i Al-Ain gjort totalt 46 mål på 60 matcher och varit mer eller mindre given startspelare i Blågult. Nu får dock anfallaren se sig om efter ny klubbadress. När kontraktet löper ut i sommar kommer Bergs kontrakt inte förlängas enligt UAE Sport News.
– Al Ains fans har visat mig stor kärlek och respekt och jag lämnar nu med stor tacksamhet och uppskattning för fansens kärlek säger Berg enligt en tweet på UAE Sport news.

Även tidningen Emrat Al Youm rapporterar att kontraktet inte kommer förlängas och att anfallaren således gjorde sin sista match för klubben i måndags.

Studio Allsvenskan uppgav under april att Berg var nära en övergång till sin gamla klubb Blåvitt och att anfallaren inte skulle förlänga sitt avtal med den saudiarabiska klubben. Marcus Berg sade följande i samband med Studio Allsvenskans uppgifter om hemkomsten till IFK Göteborg
– Jag har jättebra kontakt med flera personer i IFK Göteborg och vi pratar med varandra. Men att vi skulle vara nära en överenskommelse kom som en överraskning, sa han till Sportbladet.

Senare under eftermiddagen kommer uppgifter som inte talar till IFK Göteborgs fördel. Enligt grekiska gazzetta.gr så är Berg i det närmsta klar för en klubb i Qatar, ett kontrakt som ska vara värt drygt 30 miljoner kronor.

JOEL RÅDH