Grekiska Aris fortsätter att intressera sig för svenska spelare. Daniel Larsson har blivit en publikfavorit, Daniel Sundgren ansluter – enligt FD:s uppgifter i sommar – och nu skriver grekiska gazzetta.gr att även anfallaren Alexander Gerndt är på radarn.

Är Aris Thessaloniki på väg att bli en ”svenskklubb”?

I vintras värvades Daniel Larsson, 32, in efter att han brutit sitt kontrakt med turkiska Akhisarspor och under våren har han används flitigt i Aris startelva. 13 matcher och två mål från en ytterposition, enligt FD:s källor i Grekland har han snabbt blivit en publikfavorit.

AIK:s Daniel Sundgren var ytterst nära en flytt till den grekiska högstaligan och Aris i vintras. Men det föll på detaljer i betalningen.

– Det var väldigt nära, väldigt nära. Nästan lite störande nära. Men man har ju förstått att det är så det funkar i fotbollsvärlden. Det kan spricka på minsta lilla och det här var väl kanske inte minsta lilla, men det var… lite av en skitgrej kanske. AIK vet hur det fungerar och de ville ha allting på samma gång, lite så. Från olika parter. Sedan får man se det med de ögon man vill, sa Sundgren till C More inför den allsvenska starten.

Uppgifter för ett par veckor sedan menade på att Sundgren är klar för Aris, vilket bekräftas av FD:s källor i Grekland. AIK ligger dock lågt tills sommaren när affären väntas bli officiell.

I dag kommer nya uppgifter i grekisk media där ännu en svensk tycks vara på tapeten för Aris. Det handlar om Luganosvensken Alexander Gerndt, målskytt i Luganos senaste ligamatch, som enligt gazzetta.gr är på Aris önskelista.

Ett problem med det ska dock vara det långa kontrakt som Gerndt sitter på fram till sommaren 2021. Gerndt har gjort nio mål på 31 matcher för Lugano som ligger trea i den schweiziska ligan inför den näst sista omgången.