Efter matchen mot Elfsborg har Mohammed Buya Turay utsatts för hot och rasistiska påhopp på sina sociala medier. Nu har Djurgården gjort en polisanmälan.
– Vi har som policy att polisanmäla alla hot som inkommer mot våra anställda och det har vi gjort nu, säger Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson till klubbens hemsida.

Mohammed Buya Turay fick motta mängder av kränkande meddelanden och rena hot på sina sociala mediekonton – det efter 2-0-segern mot Elfsborg senast. Buya reagerade i går genom att publicera flera av meddelandena.

Nu har även Djurgården i samråd med Buya valt att polisanmäla en del av meddelandena.

”Tillsammans med Buya har Djurgården nu vidtagit en rad åtgärder för att hjälpa spelaren på alla sätt vi kan som förening. Vi har haft bra samtal med honom och i samförstånd bestämt hur vi ska agera på olika sätt. En av åtgärderna är att vi nu har polisanmält de meddelanden som riktats mot spelaren och där vi misstänker att brott har begåtts”, skriver klubben på sin hemsida.

”Djurgårdens förhoppning är att alla de vidtagna åtgärderna tillsammans ska skydda Buya från att fortsatt utsättas för hot, samt att han nu ska kunna koncentrera sig på sig själv, sin familj, och fotbollen. För närvarande kommer varken spelaren eller Djurgården att kommentera ärendet mer”.