• Publicerat 21 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Som 18-åring slog Gustaf Nilsson igenom med dunder och brak i allsvenskan säsongen 2015 hos Falkenberg med mål i både allsvenskan och svenska cupen. Nu 2019 är tillvaron dystrare för svensken efter ännu en tung säsong som utlandsproffs.

Genombrottet i allsvenskan och Falkenberg ledde senare till ett kontrakt med danska toppklubben Bröndby, hos vilka han gjorde mål första gången han spelade från start. Men konkurrensen var hård och trots målet blev det ändå mest att nöta bänk för Nilsson.
Han lånades därefter ut till Silkeborg men inte heller där hade han någon lysande tillvaro förrän det blev dags för kvalspel för att hålla sig kvar i högsta ligan. Då blixtrade Nilsson till med fyra mål på fem matcher men det hjälpte inte – Silkeborg rasade ur högsta danska ligan.

Kontraktet med Bröndby gick ut men Vejle hade inte undgått den gänglige svenskens framfart i kvalet och kontrakterade honom till sommaren 2021. Men i den nya klubben gick det lika tungt som hos Silkeborg, delvis beroende på skadeproblem och en operation och första målet gjorde han först i tionde omgången och det blev bara totalt två mål på hela säsongen. Och som inte nog med det – det blev degradering även med Vejle. Två degraderingar på två säsonger var inte alls det som svensken tänkte sig när han lämnade Falkenberg.

– Igår (måndag) låg jag bara hemma i lägenheten och gjorde ingenting. Man är så sjukt besviken. Jag vill bara komma bort från fotbollen och tänka på något annat, säger Nilsson till Hallands Nyheter.

– Det har varit sjukt frustrerande. Jag kom till Vejle under sommaren. Vi började säsongen bra, men sen gick det lite sämre för mig och laget. Jag missade mycket av höstsäsongen på grund av skadan och operationen och jag har inte spelat jättemycket på våren, säger Nilsson fortsättningsvis.

22-åringen har dock inte bestämt om han ska fullfölja kontraktet eller inte med Vejle och följa med laget ned i andraligan men han ska träffa klubben i veckan.
– Jag har inte alls tänkt på det. Det får man ta senare. Vi har varit lediga två dagar och imorgon (onsdag) ska vi träffas. Då får se vad som sägs, om vi ska fortsätta träna eller om vi får semester.