• Publicerat 21 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Nu är det klart att Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam slutar i sin roll som sportchef. Rollen kommer tillsvidare ersättas av en ledningsgrupp där bland annat tränare Magnus Pehrsson kommer ingå.
– Jag känner att jag gjort mitt, säger Andersson-Borstam på dagens presskonferens.

På tisdagen bekräftade Kalmar FF ryktena om att sportchefen Andersson-Borstam lämnar klubben. Något som enligt Andersson-Borstam beror på personliga anledningar.
– Under torsdagen förra veckan meddelade jag Mattias Rosenlund (klubbchef) om mitt beslut.
Jag känner att jag gjort mitt. Batterierna var nere på rött och jag vill nu ge mer tid till familjen
och ägna 2019 till att vila upp mig, säger Andersson-Borstam under presskonferensen.

Rollen kommer ersättas av en ledningsgrupp på fyra personer.
– Jag fick beskedet till mig torsdag eftermiddag och det var ett oerhört känslomässigt möte. Vi
kom varandra väldigt nära. Thomas uppgifter kommer fördelas i en ledningsgrupp bestående
av mig, Magnus Pehrsson, Jonas Norberg och Jens Nilsson, säger Mattias Rosenlund.

Sportchefen som kom till smålandsklubben 2013 har under sin tid som sportchef varit med och värvat hem bröderna Rasmus, David och Viktor Elm och varit med och anställt tränare som Nanne Bergstrand, Magnus Pehrsson och Henrik Rydström.

Andersson-Borstam kommer att finnas till ledningsgruppens förfogande under sommarfönstret.

JOEL RÅDH