• Publicerat 21 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

På måndagen kom uppgifter om att tjeckiska klubben Sparta Prag köper MFF-försvararen Andreas Vindheim. På tisdagskvällen bekräftar skåneklubben uppgifterna. Vindheim lämnar i samband med det allsvenska sommaruppehållet.

Inför 2015 års säsong anlände försvararen Andreas Vindheim till Malmö FF. Drygt 100 matcher senare står det nu klart att han lämnar skåneklubben för en flytt till Tjeckiens huvudstad och klubben Sparta Prag.

– Andreas kom till oss för lite drygt fyra år sedan och har hela tiden utvecklats som spelare. Han har alltid varit lojal och satt laget i första hand. De senaste åren har han tagit stora kliv i sin utveckling och var bland annat en starkt bidragande orsak till att vi gick vidare från gruppspelet i Europa förra året, säger sportchefen Daniel Andersson till mff.se

Övergångssumman är inte offentlig men enligt Aftonbladet ska det röra sig i storleksklassen 15 miljoner kronor. Vindheim har den här säsongen varit ordinarie i MFFs backlinje i allsvenskan och spelat i samtliga MFFs tio matcher, varav åtta från start och har onekligen varit en av lagets främsta kuggar men när ett anbud kom ville inte sportchefen Daniel Andersson sätta käppar i hjulet för övergången.
– Vi känner att han har gjort det väldigt bra under sin tid här i MFF och nu när han har chansen att gå vidare vill vi inte stå i hans väg, säger Andersson.

Vindheim hade kontrakt med MFF också över nästa säsong men kommer alltså att lämna klubben efter derbyt mot Helsingborg på Olympia 2 juni.
– Det har varit fyra fantastiska år i klubben som har gett mig minnen för livet och upplevelser som jag sent kommer att glömma. 2 SM-guld och speciellt Europa League-äventyren sätter jag högt. Det är blandade känslor just nu men jag är stolt och tacksam över att ha få representera en klubb som Malmö FF, säger Vindheim på mff.se.