• Publicerat 21 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Nu står det klart att Sundsvalls-trion Omar Eddahri, Eric Björkander och Oliver Berg missar resterande del av vårens matcher för GIF Sundsvall. Detta enligt uppgifter till Sundsvalls Tidning.

Det är tunga besked för GIF Sundsvall att trion nu missar resterande del av vårsäsongen. En av de ärstjärnförvärvet Omar Eddahri som tidigare skadat foten och som nu har genomgått en
röntgenundersökning, vilken visar att Eddahri missar resten av säsongen.

Eddahri berättar för Sundsvalls Tidning att beskedet var väntat men att han nu får tid att återhämta sig.
– Det var väntat. Jag försökte komma tillbaka eftersom det var tätt med matcher men slog upp skadan. På ett sätt var det lika bra för nu får jag tid att verkligen återhämta mig och så får vi se vilken åtgärd det blir. Jag ska träffa en specialist och sedan tar vi det därifrån. Innan jag gjort det är det omöjligt att säga hur lång tid det kommer ta. Jag vet bara att jag inte kommer spela mer under våren, säger Eddahri till tidningen.

Även mittfältaren Oliver Berg missar resten av vårsäsongen, detta efter att ha skadat sitt knä under träningen i lördags.
– Röntgen är gjort och vi inväntar svar, men han spelar inte mer innan uppehållet, säger fysion
Sandra Sandberg.

Försvararen Eric Björkander, som inför säsongen 2019 ryktades till Djurgården, har haft svårt att ta en given startplats i Sundsvallströjan i år och har bara spelat i fyra av säsongens inledande tio matcher. Han ska likt Berg och Eddahri missa resten av vårsäsongen. Detta efter att ha ådragit sig en muskelskada i bålen. Eric Björkander medger att han är besviken över beskedet men att han hoppas vara tillbaka så fort som möjligt.
– Klart det är oerhört tråkigt, man vill vara med och bidra på planen. Det är tufft att vara på sidan men samtidigt är det en del av fotbollen. Min ambition är att vara tillbaka så snabbt som möjligt efter uppehållet säger Eric Björkander.

I går föll Sundsvall med 2-0 borta mot IFK Norrköping. Det var Giffarnas fjärde raka förlust och laget ligger nu på negativ kvalplats.

JOEL RÅDH