• Publicerat 21 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hemvändaren Dusan Djuric återvände till Halmstad BK inför säsongen. 34-åringen skrev på ett ettårskontrakt och väljer redan nu efter tre månader att förlänga ytterligare ett år.

– Jag känner mig som 20 år igen, svårare än så är det inte. Det är speciellt att ta på sig HBK-tröjan, jag har tagit på mig andra tröjor men just denna är speciell, säger Djuric till klubbens hemsida.

Djuric har efter tre månader i klubben valt att förlänga sitt kontrakt som nu löper ut år 2020. Han inledde sin karriär som proffs hemma i Halmstad där han redan som 19-åring debuterade i allsvenskan. Djuric fortsatte sedan sin karriär ute i Europa när han 2008 skrev på för den schweiziska toppklubben FC Zurich där han mäktade med fyra år. Den svenske mittfältaren har även representerat lag som franska Valenciennes , schweiziska FC Aarau, men han har även varit en sejour i danska Odense BK.

Halmstad BK har efter nio spelade matcher endast tagit sju poäng vilket innebär att klubben från Halland nu befinner sig på en kval plats ner till division 1. Klubben hoppas nu på att vända på den dåliga trenden, och en viktig pusselbit i Halmstads möjliga framgång är Djuric förlängning.

– Jag är jätteglad, det känns väldigt bra för mig personligen och jag vet att det blir fantastiskt bra för Halmstads Bollklubb. Han blir han en extrem tillgång både med sitt offensiva spel och sin spelförståelse. Så det är en mycket lycklig dag för Halmstads Bollklubb, säger managern Magnus Haglund till Expressen.

ADRIANO VISCONTI