• Publicerat 21 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Gif Sundsvalls gamla mittfältsstjärna Ari Skulason sitter på ett utgående kontrakt. Men det blir ingen återkomst för den meriterade landslagsmannen i Giffarna, som haft ett konkret intresse för att sajna honom.
– Jag har tackat nej, säger han till ST.

Gif Sundsvall har tidigare under våren varit intresserat islänningen Ari Skúlason. Islänningen har ett utgående kontrakt med belgiska Lokeren.

– Jag har fått frågan om jag är intresserad, men de har fått samma svar som alla andra. Jag kommer ta mitt beslut till sommaren, sa Skúlason då.

Skulason, som var i Giffarna i sex år, sa också då att en återkomst inte var en omöjlighet.

– Jag var totalt åtta år i Sverige så det är som mitt andra hem. Man vet aldrig i fotboll, men jag kommer inte ta något beslut än.

Enligt uppgifter till ST har dialogen fortsatt under våren och nu har klubben fått ett besked – han tackar nej.

– Jag är stolt över intresset men vill gärna testa någonting nytt, skriver han i ett meddelande till ST.

Det är ännu oklart i vilken klubb Skúlason spelar i nästa säsong.

Han flyttade utomlands redan som 16-åring till nederländska Heerenveen, men återvände till Island och klubben Valur tre år senare. 2006 flyttade han till BK Häcken och spelade där två säsonger. Flyttlasset bar sedan av till Gif Sundsvall, där han gjorde 149 matcher och 29 mål på sex säsonger, innan han 2013 lämnade för danska Odense. Skulason har även gjort 54 landskamper för Island.

DAVID NYLUND