• Publicerat 21 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Konflikten mellan polisen och supportrarna har varit en stökig historia. Polisen har tagit hårdare tag mot fansen för att bland annat komma åt pyrotekniken. På måndagen träffades idrottsborgarrådet Jonas Naddebo (C) och de tre största supporterklubbarna till AIK, Djurgården och Hammarby i Stadshuset.
– Vi kräver att polisen tänker om, säger Kalle Strandberg från Bajen Fans.

Mötet gick ut på att diskutera den ansträngda och spända relationen mellan polisen och supportrar sedan polisen införde sin villkorstrappa. Bajen Fans, Allmänna Supportklubben och Järnkaminerna talar nu ut i ett gemensamt pressmeddelande om mötet, enligt Fotboll Sthlm.

Kalle Strandberg, infoansvarig i Bajen Fans, vill att polisen hanterar situationen annorlunda.

– Vi kräver att polisen tänker om när det kommer till villkorstrappan och den aggressivitet med vilken man använder sig av den just nu, det påverkar hela Stockholm negativt på så många sätt, men påverkar inte de personer man säger sig vara ute efter det minsta, säger han i meddelandet.

Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson tycker likadant och anser att polisen prioriterat fel.

– Vår oro och våra protester har inte enbart handlat om att skydda det vi har och brinner för, supporterkulturen. Det har också handlat om hur polisens användande av villkorstrappan tvingar klubbarna att lägga enorma resurser för att komma åt en mycket liten skara personer som endast begått ett bötesbrott, resurser som borde läggas på att stärka allt det fantastiska som fotbollen bidrar med till samhället, säger han.

Elvira Eriksson, ordförande i Allmänna Supporterklubben, säger att betydelsen av dialog mellan parterna var ett stort fokus. En gemensam önskan är att polisen tänker om kring sina hårdare tag.

– Polisen har också varit tydliga med att man är beredda att låta matcher spelas inför tomma läktare om man inte får bukt med problemet. Jag tycker alla ska fundera på vad sådana intäktsförluster gör, inte bara med elitfotbollen, utan hela fotbollsverksamheten i Stockholm, ner på barn- och ungdomsnivå, säger hon.

DAVID NYLUND