• Publicerat 21 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Örebro tog en meriterande seger borta mot Östersund under måndagskvällen. MFF-lånet Carlos Strandberg svarade för ett mål och en assist i Jämtland.

Efter allsvenskans första omgång stod det klart att Carlos Strandberg, som sommaren 2017 kom till Malmö FF för dyra pengar, skulle lånas ut till Örebro, detta efter skralt med speltid under Uwe Röslers ledning i MFF.

Strandberg har kommit igång med målskyttet i ÖSK. Under måndagskvällen kom femte fullträffen för året och nu är bombern bara ett mål från att ligga tvåa i skytteligan. Upp till AIK:s Tarik Elyounoussi är det tre fullträffar.

Strandbergs balja borta mot Östersund under måndagen innebar 2-0 efter ett rappt skott inne i straffområdet. I den andra halvleken, efter att Dino Islamovic reducerat för hemmalaget, satte Jake Larsson spiken i kistan med sitt 3-1-mål. Carlos Strandberg var spelaren som tråcklade fram bollen till Larsson och MFF-lånet därmed med ett mål och en assist i Jämtland.

Örebro har efter en mardrömsstart studsat tillbaka och har efter tio omgångar elva poäng, två färre än Östersund. Ner till kvalplats för ÖSK är det tre pinnar.

Östersunds startelva: Mohlin – Ssewankambo, Mukiibi, Sonko Sundberg, Haugan, Weymans – Amin, Colkett, Edwards – Hopcutt, Islamovic

Örebros startelva: Jansson – Björnquist, Lorentzson, Brorsson, Granlund – Larsson, Gerzic, Rogic, Wright – Bertilsson, Strandberg