För två år sedan spelade Sixten Mohlin i division 1. Den forne MFF-talangen är nu tillbaka i rampljuset som målvakt i Östersund. En häftig resa för 23-åringen. Några tankar på comeback i Malmö har han inte.
– Det är inget jag tänker på direkt, men det är inga hard feelings mellan oss, säger skåningen till FotbollDirekt.se.

När Sverige överraskande tog brons i U17-VM 2013 stod Sixten Mohlin i Blågults mål och han målades upp som nästa stora MFF-keeper. Men chansen i Malmö uteblev och i stället var han utlånad till Kristianstad i division 1 såväl 2016 som 2017.

I fjol gjorde han som utlånad till Dalkurd merparten av lagets allsvenska matcher innan han i december förra året lämnade MFF för att skriva på ett treårskontrakt med Östersund.

Väl i ÖFK har Mohlin acklimatiserat sig och skåningen har hittills svarat för tre allsvenska framträdanden i den rödsvarta dressen. I tisdags spelade han inför drygt 20 000 åskådare på Tele2 Arena när hans Östersund svarade för en plattmatch mot Hammarby och förlorade med hela 4-0.

– Ingenting stämde mot Hammarby, det var inte så jävla roligt. Vi försökte pressa dem men det var inte vår dag. Allt var skit, berättar nu Mohlin för FotbollDirekt.se.

Från division 1 till spel i allsvenskan inför över 20 000 åskådare på bara två år, vilken resa?

– Ja, det är så det ska vara… Nej men man har gjort en liten resa, det har man. Kul att vara på toppnivå igen och visa alla.

Du fick aldrig chansen i MFF, hur är relationen med klubben i dag?

– Det är lugnt. Det sådan fotbollen är. Det är inga hard feelings eller så.

Marko Johansson, som även han i flera omgångar lånats ut från MFF, har berättat för mig att han om några år ska vara förstakeeper i Malmö. Känner du likadant?

– Det är inget som jag tänker på direkt. Spelar jag bra här i Östersund kommer andra möjligheter upp. Det är inte mycket mer än så att tänka på.

Hur är det att konkurrera med Aly Keita som vaktade målet för Östersund under det sensationella Europa League-äventyret?

– Han är en skitduktig målvakt och vi pushar varandra på varje träning. Aly är en spelare som man ser upp till och som jag lär mig mycket av.

Match mot Örebro i kväll. Gillar du det här tajta spelschemat?

– Det är väl lite jobbigare för utespelarna, men för egen del är det bara kul att spela mycket matcher, det är det som man vill göra.

Vad är Östersunds målsättning i år?

– Vi ska vinna alla matcher och det brukar resultera i att man vinner ligan, det är vår målsättning.

Men alla säger ju att de ska vinna alla matcher… Europaplats, är det rimligt?

– Guldet är också rimligt om man vinner alla matcher!