Läskiga scener igår när Elfsborgs Joakim Nilsson föll handlöst i backen efter att ha träffats av Mohamed Buya Turays cykelspark i huvudet. I en första intervju berättar han om chocken, skadorna han ådragit sig och när han hoppas vara tillbaka.
– Jag minns ingenting av händelsen och blev chockad när jag vaknade upp i en ambulans, säger han till Expressen.

I över tio minuters tid låg Joakim Nilsson nere för räkning innan han kunde resa sig och ledas av planen och till sjukhuset.

Facit efter den otäcka skadan blev hjärnskakning och ett brutet näsben. Nu väntar flera veckors vila.

– Jag har ett litet tryck i huvudet, men mår efter omständigheterna bra. Jag är lite seg och sov dåligt i natt men har ingen dunkade huvudvärk eller så, säger han till Expressen som fått en första intervju efter incidenten igår.

Han minns inte ingenting av vad som hände.

– Ingenting. Jag har sett bilder efteråt när jag står upp och det kommer jag inte ihåg alls, det är väl det läskigaste med hela grejen, att man inte kommer ihåg något.

Nilsson säger att han fått hjärnskakning och ett brutet näsben. Hur pass han svarar på ”en sån där hjärntrappa” ligger till grund för när han kan vara tillbaka. Det väntas dröja flera veckor och rimligt är nog att han är återställd inför höstsäsongen. Nilsson är tacksam för alla meddelanden han fått, bland annat från Buya Turay i Djurgården.

– Det har varit fantastiskt. Det är lagkamrater, vänner familj och andra spelare som hört av sig. Även fint av Buya Turay som sms:ade mig i går kväll och undrade hur det var och även messade mig i dag. Det är inga hard feelings, det var en olyckshändelse. Jag har haft en fin dialog med Buya och det känns bra.