• Publicerat 20 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF:s Andreas Vindheim är på väg till den tjeckiska storklubben Sparta Prag, enligt uppgifter till Aftonbladet. Övergångssumman kan bli 15 miljoner kronor.

Vindheim har kontrakt med Malmö över 2020, men ser ut att lämna klubben snart. Den 23-årige norrmannen ska enligt Sportbladets uppgifter läkarundersökas idag. Enligt den tjeckiska sajten iSport.cz handlar det om en övergångssumma på 1,3 miljoner euro – cirka 15 miljoner svenska kronor. Sparta Prag värvade så sent som i höstas David Moberg Karlsson från IFK Norrköping.

Vindheim har varit i klubben sedan 2015 och har har vunnit SM-guld två gånger, 2016 och 2017. Under hösten var han en framgångsrik spelare i Europa League och den här säsongen har han gjort tio matcher, varav åtta från start.

DAVID NYLUND