Nicolas Stefanelli återvänder till AIK från Cypern. Men frågan är nu om det blir så länge?
– Det finns intresse för honom. Men Nicholas har – med tanke på sin kvalitet – potential att vara en bärande spelare i AIK, säger sportchefen Björn Wesström till Sportbladet.

Det är några år sedan nu som Nicolas Stefanelli köptes loss från Argentina och en kostnad totalt kring 10 000 000. Stora pengar men utan att det riktigt lossnat på allvar för anfallaren som nu varit utlånad till Cypern.
Men samtidigt är han inte heller något misslyckande.
Stefanelli har gjort bra siffror och har periodvis varit en stark målskytt för Solnaklubben.

Frågan är nu vad som händer när han kommer hem från cypriotiska Anorthosis Famagusta? Sportbladet har varit i kontakt med Björn Wesström.

– Han börjar träna med laget igen på onsdag. Han är ju vår spelare eftersom deras säsong är slut. Vi tar hem honom och ansvarar för Nicolas i vår träningsverksamhet. Men om han kommer få spela, säljs eller lånas ut… får framtiden utvisa. Planen är att han kör med oss åtminstone till fönstret öppnas.

Samtidigt så finns där ett intresse för Stefanelli från andra klubbar och AIK:s sportchef utesluter inte att det kan bli affär.
Med tanke på den stora kvot av anfallare man just nu sitter på så ser det på förhand svårt ut för Stefanelli att kunna rubba på någon. Å andra sidan så har ju Jack Lahne i nuläget endast ett lånekontrakt fram till sommaren.

– Nicholas har – med tanke på sin kvalitet – potential att vara en bärande spelare i AIK. Men då måste han visa det också. Gång på gång på gång. Så är det. Men det beslut vi fattar om Stefanelli gör vi inte i dag.

Finns det intresse från klubbar om att köpa loss honom?

– Det finns intresse. Men är det bäst för AIK? Det får vi se.