• Publicerat 20 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Det blev 0-0 inför drygt 14 000 åskådare på Gamla Ullevi när IFK Göteborg och Hammarby drabbade samman i allsvenskans tionde omgång. Nedan FD:s Casper Nordqvist med fem tankar efter toppmötet.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER GÖTEBORG – HAMMARBY 0-0

På nytt mållöst på Gamla Ullevi, men ingen tråkig match?

– Nej, samma scenario som i torsdags när MFF gästade Gamla Ullevi. Visserligen 0-0, men en bra, intensiv match. Till skillnad från i torsdags många heta målchanser nu också där Giorgi Kharaishvili och Vidar Örn Kjartansson var närmast med varsin ramträff.

Rättvist med kryss?

– Ja, båda lagen hade kunnat vinna den här matchen så oavgjort inte fel, men Blåvitt var närmast segern och fortsätter att imponera i årets allsvenska.

Alhassan Yusuf utbytt skadad i paus. Hur ser du på det?

– Så klart tungt om han blir borta några matcher, men tränaren Poya Asbaghi lät optimistisk efteråt vilket är glädjande. Skulle denna sensation trots allt missa någon fight är det ett tapp, för även om jag gillar Junes Barny besitter han inte samma egenskaper som det nigerianska underbarnet.

Även oroväckande i Hammarbylägret va?

– Ja, att David Fällman fick ledas av banan på grund av en ljumskskada gör att Bajens försvarsproblem fortsätter. I kväll saknades skadade Mads Fenger och avstängde Simon Sandberg. Till nästa match mot Norrköping är Sandberg tillbaka och är inte Fällman tillbaka till dess lär det bli Odilon och Solheim i mittförsvaret. Fällman kommer att vara saknad i så fall!

Inte bara Fällman, det står definitivt klart att Nikola Djurdjic missar Norrköpingsmatchen. Tungt?

– Blytungt! Serben har bildat en skräckinjagande anfallsduo med Vidar Örn Kjartansson och med Djurdjic avstängd på måndag är risken att ”Örnen” blir enklare att radera ut. I mitt tycke är Djurdjic/Kjartansson allsvenskans vassaste anfallsduo efter Rosenberg/Antonsson i MFF så givetvis är Djurdjic out mot Norrköping ett jäkla avbräck och här måste tränaren Stefan Billborn fundera hur han ska lösa den offensiva uppsättningen mot ett ”Peking” på uppåtgående med två raka segrar. Det positiva är ju dock att Djurdjic kommer kunna spela derbyt mot AIK i omgången därpå…