Mohamed Buya Turay fick motta rasistiska kommentarer på sociala medier efter den uppmärksammade straffsituationen mot Elfsborg i går. Nu går Djurgården ut med ett statement på sin hemsida.

Mohamed Buya Turay föll i duell med Jon Jönsson och Djurgården fick straff – en straff som Fredrik Ulvestad förvaltade. 2-0 till Djurgården mot Elfsborg i en match med många stökiga situationer, en utvisning på Haris Radetinac och åtta gula kort totalt.

Straffsituationen blev omdiskuterad och Buya Turay anklagades för filmning. Djurgårdens anfallsstjärna fick ta emot mängder av meddelanden på sina sociala mediekonton, flera av dessa av rasistisk natur.

Buya reagerade starkt i en Instastory. Nu går Djurgården ut med ett statement på sin hemsida.

”Efter söndagens match mot IF Elfsborg tilldömdes Djurgården en straff efter en incident mellan Jon Jönsson och Buya Turay. Situationen har blivit omdebatterad och Buya Turay har anklagats för att filma” skriver Djurgården och fortsätter:

”Sedan situationen ägde rum har han tvingats motta mängder av oacceptabla meddelanden – såväl grova kränkningar som rasistiska påhopp. Det är ett fullkomligt oacceptabelt beteende och något som Djurgården Fotboll härmed vill ta kraftigt avstånd från. Vi accepterar inte att någon av våra spelare eller anställda i föreningen utsätts för attacker och hot, oavsett om det gäller etnicitet, religion, könsidentitet, läggning, eller annat.

Oavsett åt vilket håll eller från vem eller vilka dessa påhopp kommer tar Djurgården Fotboll starkt avstånd från den här typen av beteende”.

Djurgården tar också ställning i frågan om huruvida det var filmning eller ej, och hänvisar till ett filmklipp av situationen.