• Publicerat 19 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Djurgården tog emot Elfsborg och vann med 2-0 – trots en man mindre i 75 minuter. FD rapporterade från matchen.

SLUT! Elfsborg försökte, försökte och försökte. Men det saknades fantasi och kvalitet. Djurgården klev ned med en fembackslinje och då hade Elfsborg inga svar. Djurgården vinner både starkt och rättvist med 2-0. Bra gjort med tanke på att man var en man mindre sedan minut 16 minuter.

– Vi visar en fantastisk moral. Vi gör en bra match efter förutsättningarna. Vi gör det jättebra och alla står upp för varandra, säger tvåmålsskytten Ulvestad till C More.

75′ Djurgården har försvarat sig väldigt bra samtidigt som Elfsborg inte kommit till mycket mer än ett par distansskott av farligt snitt. Dif duktiga på att nicka undan inlägg.

Klockan är 18:31 och domaren blåser för halvtid. En halvlek som hade allt på något sätt. 2-0 till Djurgården, trots en man mindre, och skador både på Joakim Nilsson och Aslak Fonn Witry.

45+9′ Simon Strand krokar ihop med ytterbacken Witry – som ser ut att stuka foten. Byte på gång där Jonathan Augustinsson kliver in.

Det blir 13 minuters tillägg i den första halvleken.

43′ MÅL! Straff till Djurgården. En extremt billig sådan. Buya Turay fälls av nyinbytte Jönsson. Men förseelsen sker definitivt utanför straffområdet. Glenn Nyberg blåser straff och gult kort till Jönsson. Ulvestad säker från elva meter och 2-0 till Djurgården!

– En jättefilmning som leder till straff, säger Jon Persson i C More.

41′ Spelet blåses igång och Jon Jönsson ersätter Nilsson.

30′ Otäck skada efter att Buya Turay cykelsparkat Joakim Nilsson i huvudet och han landar illa. Han verkar ha fått en hård smäll mot huvudet. Sjukvårdare och ambulanspersonal in på planen i flera minuter. Tack och lov verkar Nilsson kunna repa sig och bärs efter 8-10 minuter av planen. Lång tilläggstid att vänta således.

26′ Cibicki nära att utjämna! Ett inspel från Holst till Cibicky som drar till på ett tillslag. Bråtveit gör en bra reflexräddning på linjen och blockerar bollen.

15′ Utvisning! Haris Radetinac ryker ihop med Simon Strand. Han knuffar Strand, men om det är det som domaren tar rött kort för är oklart. Rött kort är det i alla fall för Djurgården.

4′ Mål! Vilket födelsedagsfirande för Fredrik Ulvestad! Norrmannen skickar in Käcks låga inspel i målet bakom Stuhr-Ellegaard. Bollen tar på försvarare och går i mål från nära håll.

Djurgården ställer upp med följande lag:

Bråtveit – Witry, Une Larsson, Danielson, Käck – Karlström, Berg, Ulvestad – Ring, Turay, Radetinac

Elfsborg: Stuhr-Ellegaard – Holst, Gregersen, Nilsson, Strand – Gojani, Olsson, Holmén – Kabran, Hümmet, Cibicky