Foto: Bildbyrån

Oscar Hiljemark tvingades till en operation i januari som hållit honom borta hela vårsäsongen. Under den perioden har hans klubb Genoa försatt sig i ett tufft läge. Inför den sista omgången i Serie A har klubben halkat ned under nedflyttningsstrecket. 

Den svenske landslagsspelaren Hiljemark kan inte ha njutit särskilt mycket av sitt lags spel från läktaren den här våren.

Genoa har haft en horribel formkurva en längre tid och lördagens 1-1-match hemma mot Cagliari var lagets nionde raka match utan seger. I takt med att andra lag i bottenstriden börjat vakna så har avståndet ned till nedflyttningsstrecket blivit mindre och mindre.

Och under söndagen slog Empoli till med en lika stark som blytung 4-1-seger mot Europa League-jagande Torino. Ett resultat som petade ned Genoa under strecket inför den sista omgången av Serie A – där man möter Fiorentina på bortaplan.

Hiljemark hann göra 17 matcher och ett mål innan han tvingades till en höftoperation som hållit honom borta hela våren.