I dag ser vi Patrick Ekwall i ännu ett avsnitt av ”Allsvenskan Runt”. Denna gång träffar han Kalmar FF-legendaren Billy Lansdowne som i dag engagerar sig i en ny satsning – gåfotboll. Vad säger ni, platsar Ekwall i laget? 

Det är ett namn som på 1980-talet var ett toppnamn i den allsvenska fotbollen. Nu syns han i nya fotbollsgrenen ”Gå-fotboll” och vi får se en del av ex-stjärnans nya liv numera. Sådana som Nenad Djordjevic och Peter Karlsson medverkar också.
– Det här passar dig och mig, skojar Lansdowne.
– Tala för dig själv, kontrar Ekwall.

– Nej, man får inte lov att springa och du får inte tackla. Det ska vara finess. Det är två kategorier. Över 55 år och över 65. Vi är bara ett gäng som samlas och försöker hitta rätt.
– Många gamla människor saknar omklädningsrum, snack och kompisar. Jag ser stor potential, inte minst hälsomässigt.

Där till får Patrick Ekwall chansen bland ett antal före detta allsvenska namn och ett test om var ett av landets mest kända sportmedianamn egentligen står någonstans. Är det bara självklart att ta en plats i en sport där det långsamma är det som gäller?

Här får vi se Ekwall debutera på ett annorlunda vis.
– Man måste tänka…, konstaterar han lite senare. Häftigt att en gammal skyttekung är en del av Kalmar FF igen.