Djurgårdens första halvlek mot Elfsborg innehöll två mål, en utvisning och två skador. Varav en allvarlig smäll på Elfsborgs mittback Joakim Nilsson – som fick Mohamed Buya Turays fot i huvudet. 
– Det är jättetråkigt men det är sånt som händer i fotboll. Buya (Turay) försöker göra något snyggt och Jocke (Nilsson) försöker ta bort bollen. Det är bara att hoppas att han mår bra, säger lagkamraten Simon Strand i C More.  Enligt kanalen drabbades Nilsson av hjärnskakning och brutet näsben.

Joakim Nilsson föll handlöst i backen efter att Mohamed Buya Turay träffat honom i huvudet med en cykelspark. Sjukvårdspersonal kallades snabbt in på planen och Buya Turay såg märkbart tagen ut av den allvarliga skadan.

Mittbacken låg orörlig i flera minuter innan han kunde sätta sig upp och till slut ledas av planen. Enligt de senaste rapporterna ska allt vara okej med Nilsson.

Djurgården ledde i halvtid mot Elfsborg med 2-0 efter ett tidigt mål av Fredrik Ulvestad, trots en utvisning på Haris Radetinac och en skada på Aslak Fonn Witry, och ett senare mål när Buya Turay föll enkelt i duell med Nilssons ersättare Jon Jönsson. En duell som skedde utanför straffområdet men som ändå blev till en straff som Ulvestad förvaltade.

Till följd av Nilssons skada blev det hela 13 minuters tilläggstid i den första halvleken.

Djurgården vann med 2-0 efter dubbla mål av Ulvestad.