Djurgården vann mot Elfsborg i en match som hade det mesta. Rött kort, en otäck skada, en felaktig straff och två mål av en norsk mittfältsdynamo. 

FEM SNABBA MED LENNART SANDAHL EFTER DJURGÅRDEN – ELFSBORG 2-0.

Riktigt otäck skada 

Usch, det var inga roliga scener i den första halvleken när Elfsborgs Joakim Nilsson träffades i huvudet av Mohamed Buya Turays fot. Dif-anfallaren försökte med ett konstmål medan Nilsson ville nicka undan bollen. Träffen tog illa och det såg otäckt ut när Nilsson föll till marken. Som tur är var sjukvårdare snabbt på plats och han kunde repa sig. Rapporterna säger hjärnskakning och brutet näsben. Förhoppningsvis är han snart tillbaka på banan igen.

Inte SÅ tveksamt rött

Om Nilssons skada präglade matchen på sitt sätt så gjorde det tidiga röda kortet på Haris Radetinac det på ett annat. Simon Strand fick honom att snedtända när han satte ett knä i ryggen på en liggande Dif-spelare. Inte så hårt, men uppenbart för att provocera. Radetinac kunde skött det smartare än att springa rakt emot Strand, som stannade till, och puttade honom så att han voltade i backen. Radetinac borde inte ens ha gett domaren chansen att ta ett rött kort där, så pass rutinerad borde han vara.

Men en felaktig straff

Jon Jönsson kom in för skadade Nilsson och hann bara vara på planen ett par minuter innan han orsakade straffade för 2-0 Djurgården. Eller ja, ”orsakade” för det var absolut inte straff. På tv-bilderna var det svårt att se om det var någon kontakt med Buya Turay som föll enkelt, däremot så var det alldeles uppenbart att den kontakten i så fall var utanför straffområdet. Märkligt att inte Jönsson och Elfsborg protesterade hårdare mot det domslutet? Men de kanske ville skona Glenn Nyberg som hade en tuff dag på jobbet.

Vilken dag för Ulvestad

Norrmannen Fredrik Ulvestad kunde knappast ha önskat sig en bättre dag på jobbet. Mittfältaren inledde med att ge Djurgården ledningen redan efter fyra minuter. Elliot Käck skickade in ett inlägg längs gräset, Ulvestad tog en smart löpning och Elfsborgsförsvaret hamnade på efterkälken. Innan halvleken var över så straffade han Elfsborg med en välplacerad straff. Slutresultat 2-0 och ett gott defensivt arbete med en man mindre.

 

Svagt anfall, bättre försvar 

En man mer i 75 minuter plus tillägg. Och knappt några vettiga målchanser. Det var Cibicki som hade det fåtal initiativ till lägen som Elfsborg hade. Djurgården föll ned i en fembackslinje och med generalerna Danielson, Berg och Une Larsson i mittförsvaret var Elfsborgs slentrianmässiga inlägg inga problem att handskas med. Djurgården vinner den här matchen rättvist och visar på styrka i att försvara en ledning.